Használt autógumi forgalmazás

A gumiabroncs a mindennapi használat során jelentős fizikai erőknek van kitéve. Ez a folyamatos, dinamikus terhelés a szerkezet kifáradását és a tapadást biztosító futófelület elkopását eredményezi. Az időjárás és egyéb külső tényezők hatására ugyanakkor maga a gumi is öregszik, felületén repedések alakulnak ki, elveszti rugalmasságát. Ez utóbbi lassú folyamat, de hatására a gumiabroncs egy idő után alkalmatlanná válik a biztonságos közlekedésre. Az öregedési folyamat miatt 8-10 évnél régebbi gumiabroncs már nem biztonságos használni, akkor sem, ha az esetleg keveset futott.
 

jó állapotú használt gumiabroncs

Mire figyeljünk használt autógumi vásárláskor

 

Először is vizsgálja meg, vagy ha jobban bízik a szakemberben (ajánlatos) ellenőriztesse le az állapotát a vásárolni kívánt használt autóguminak. Láthatóak e az öregedés jelei (kopás, repedések stb.) és az esetleges sérülések. Másik fontos szempont a gumiabroncs mintázatának mélysége.

A közúti járművek forgalomban tartásának műszaki feltételeit szabályozó hatályos jogszabályok előírásai szerint a 0,75 m-t meg nem haladó kerékátmérőjű gépkocsik gumiabroncsainak mintázati mélysége a gumiabroncs teljes felületén el kell érje az 1,6 mm-t. Ebbe a kategóriába tartozik a normál személygépkocsik és terepjárók túlnyomó többsége.

Nem egyszerű feladat körbe mérni a gumi felületén az 1,6 mm-t. Szerencsére van egy könnyebb módja is annak, hogy ránézéssel ellenőrizzük.

 

 

használt autógumi, gumiabroncs
A gumiabroncs kerületén, általában 6-7 helyen a mintázati árkok alján keskeny, keresztben futó borda található. Ez az ún. kopásjelző, aminek helyét a gumiabroncs oldalfalán, a futómintázat pereméhez közel, kis TWI feliratok is jelzik. A kopásjelző magassága pontosan 1,6 mm. Ha tehát gumiabroncsunk mintázata ugyanilyen magasságig már lekopott, akkor az elérte a jogszabályban meghatározott minimumot és cserélni kell illetve nem érdemes megvásárolni.

 

Cél gumiabroncs előírtnál mélyebb futómintázata tehát mindig nagyobb biztonságot jelent.

Kérem, nézze át az anyagot mert további fontos szempontokat találhat a használt autógumi kiválasztásával kapcsolatban és szeretnénk felhívni az alábbi lehetóségre is a figyelmét.

 

Műhelytitkok, tanácsok a kényelem, biztonság és a gazdaságosság tekintetében.

Minden, ami tudható a gumiabroncsról című 5 részes cikksorozatot indítunk, hogy naprakész információkkal rendelkezzen, ami hozzásegíti a helyes döntéshez. Ez Önnek egy fillérjébe sem kerül, sőt olyan értékes tanácsokkal látjuk el, amitől szószerint több pénz marad a zsebében. Jelentkezzen most! Katt ide!

 

Használt autógumi forgalmazási elérhetőségünk itt!

Segíthetünk?

Írja meg nekünk kérdését és hamarosan felkeressük!

Tovább >>

Elérhetőség

Miskolc, Győri kapu,
Vas u. 2/A

46/377-327

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek 8 -17 óráig
Szombat 8 -14 óráig
Vasárnap 8 -12 óráig

topspeedatautogumi-miskolc [dot] hu

Facebook