Gumiszerelés, centírozás

Tipp!

Egyenletes kopás érdekében a kerekek áthelyezése tűnik a legmegfellőbb megoldásnak, amennyiben úgynevezett "normális" kopásról beszélünk.

Rendellenes kopásról akkor beszélünk, ha:

- Lengéscsillapítók nem megfelelően csillapítanak, rosssz hibás alkatrész következtében
- Futóműsérülés illetve a nem megfelelő módon beállított futómű is okozhat kopást (rosssz hibás alkatrészek, talpas, gömbcsukló stb.)
- Továbbá a korábban említett, nem megfelelő levegőnyomás, nem körültekintő vezetés és a kiegyensúlyozatlánság miatt is kopás lép fel. Bővebben hírlevelünkben

Tehát, mind ezek figyelembe vételével és elkerülésén túl, még mindig tehetünk valamit, hogy abroncsink egyenletesen kopjanak. Ez pedig a kerekek áthelyezése megfelelő időközönként.

A vezetési stílustól, az alkalmazás fajtájától, a futómű beállításától függően a gumiabroncsokon egy adott kilométer-teljesítmény után a gépkocsira jellemző kopásminta mutatkozik. E jellegzetes kopási minták (pld. fűrészfog képződés) kiegyenlítése érdekében ajánlatos az első és hátsó kerekeket az alábbi módon 5000 km-enként átcserélni.

Minden gépkocsi, valamint meghatározott forgási irányú gumiabroncsok esetében (nyíljelölés a gumiabroncs oldalán). Különösen egyenetlen kopás esetén, a kopásminta a cserével gyorsabban kiegyenlíthető. Ez a módszer csak nem meghatározott forgási irányú gumiabroncsokra érvényes. A nem meghatározott forgásirányú gumiabroncsok forgásiránya károsodás nélkül változtatható, de minden ilyen esetben ellenőrizze a levegőnyomást és a kerékgeometriát.

autogumi, szerviz, gumiszerviz, centírozó gép

Gumiszerelés, centírozás Miskolcon gumiszerelő műhelyünkben.

Gumiszerviz, javítás Borsodban: Cím Miskolc (Győri kapu) Vas u. 2/A

 

 

Segítség a kerekek áthelyezéséhez

 

Hozza el hozzánk autóját, hogy szakembereink megvizsgálhassák gumiabroncsai állapotát és díjmentesen javaslatot tegyenek Önnek. Gumiszerelés Miskolc. Elérhetőség itt >>

Iratkozzon fel a Minden, ami tudható a gumiabroncsról című 5 részes cikksorozatunkra is, hogy naprakész információkkal rendelkezzen, ami hozzásegíti a helyes döntéshez. Ez Önnek egy fillérjébe sem kerül, sőt olyan értékes tanácsokkal látjuk el, amitől szószerint több pénz marad a zsebében. Jelentkezzen most! Katt ide!

Segíthetünk?

Írja meg nekünk kérdését és hamarosan felkeressük!

Tovább >>

Elérhetőség

Miskolc, Győri kapu,
Vas u. 2/A

46/377-327

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek 8 -17 óráig
Szombat 8 -14 óráig
Vasárnap 8 -12 óráig

topspeedatautogumi-miskolc [dot] hu

Facebook