Keréktárcsa javítás, felni javítás

Tipp!

Melyik tengelyre szereltessük a az új illetve a jobb minőségű gumiabroncsot?

 

Van úgy, hogy az autósnak el kell döntenie, hogy melyik tengelyre szereltesse fel az új, a jobb minőségű vagy akár a téli gumit. Vagy azért, mert az egyik tengelyről szerelteti a másikra, vagy azért mert sikerült hozzájutnia egy pár jobb abroncshoz, vagy azért mert egy pár téli gumija van és a tél miatt szükségesnek érzi a cserét stb.

 

Abból kell kiindulni, hogy a kritikus közlekedési helyzetek többnyire nedves (eső, jég, hó stb.) úttesten lépnek fel. Amennyiben ilyenkor az első kerék gumiabroncsai pl. vízenfutás miatt elveszítik a kapcsolatot az úttest felületével, a gépkocsi átmenetileg kormányozhatatlanná válik, azonban általában megtartja helyzetét és menetirányát.

 

Amennyiben viszont a hátsó kerekeknél szakad meg a kapcsolat az úttesttel, a gépkocsi hátulja kitör. Egy kritikus helyzettel sokkal nehezebb megbirkóznia a gépkocsivezetőnek mint egy rövid ideig tartó kormányozhatatlansággal.

 

Javaslat nyári szezonra:

- A jobb minőségi abroncsot a hátsó tengelyre szereltesse
- Rendszeresen ellenőriztesse abroncsai állapotát

Javaslat téli szezonra:

- Plusz 7 fok alatt cseréltesse le nyárigumiját télire, lehetőség szerint mind a négyet
- Ha valami oknál fogva nincs lehetősége mind a négyet lecserélni, akkor a téli gumit a hátsó tengelyre szereltesse, akkor is ha elsőkerék meghajtású a gépjárműve
- Rendszeresen ellenőriztesse abroncsai állapotát

 

felni javítás, keréktárcsa centírozás Felni, keréktárcsa javítás Miskolcon a Györi kapuban.

Acélfelni, könnyűfémfelni vizsgálat után szakembereink javaslatot tesznek Önnek a javítás mértékéről és tájékoztatják a legoptimálisabb lehetőségekről.

 

Hozza el hozzánk autóját, hogy szakembereink megvizsgálhassák gumiabroncsai, keréktárcsái állapotát és díjmentesen javaslatot tegyenek Önnek. Elérhetőség itt >>

 

 

Iratkozzon fel a Minden, ami tudható a gumiabroncsról című 5 részes cikksorozatunkra is, hogy naprakész információkkal rendelkezzen, ami hozzásegíti a helyes döntéshez. Ez Önnek egy fillérjébe sem kerül, sőt olyan értékes tanácsokkal látjuk el, amitől szószerint több pénz marad a zsebében. Jelentkezzen most! Katt ide!

Segíthetünk?

Írja meg nekünk kérdését és hamarosan felkeressük!

Tovább >>

Elérhetőség

Miskolc, Győri kapu,
Vas u. 2/A

46/377-327

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek 8 -17 óráig
Szombat 8 -14 óráig
Vasárnap 8 -12 óráig

topspeedatautogumi-miskolc [dot] hu

Facebook