Autógumi javítás

Óvja meg gumiabroncsait a sérülésektől, autógumi karbantartás

A gumiabroncsok magas műszaki színvonalon gyártott termékek, amelyek a korszerű gépjárművek alkalmazási területeinek tökéletesen megfelelnek. A gumiabroncsoknál is ajánlatos a körültekintő kezelés és karbantartás. Csak ebben az esetben garantálható, hogy Ön, vezetőként gumiabroncsainak optimális teljesítményét élvezheti azok teljes élettartamán keresztül.

1, Körültekintő vezetés

Nem kellően körültekintő vezetéssel éles tárgyakba ütközve és járdára való felállásnál megsérülhet a gumiabroncs. A gumiabroncs belső szerkezete rejtett, azonnal nem észlelhető sérüléseket szenvedhet.

Ha ilyen jellegű sérüléseket észlelne, mindenképpen ellenőriztesse, vagy szükség esetén szereltesse le azonnal a gumiabroncsot a kerékpántról, és adott esetben cseréltesse ki. Az autógumi javítás új eszköze a javító spray is csak szükségmegoldásként alkalmazható gyors javításra, rövid távolság megtételére a legközelebbi szakszervizig. A tömlő nélküli (tubeless) gumiabroncsba nem ajánlott tömlőt helyezni.

Javaslatok

- Ha elkerülhetetlen, hogy járdára vagy egyéb akadályra felhajtson, csak egészen lassan, a kerekeket a járdaszegélyre merőlegesen állítva tegye.
- Ha nagy sebességnél kátyúba, mélyedésbe hajt, ne fékezzen bele az "akadályba", hanem hagyja átgördülni a kerekeket. Csak kizárólag az akadály előtt lassítson, fékezzen 
- Rendszeresen ellenőrizze, hogy gumiabroncsain nincs-e sérülés, kitüremkedés vagy belefúródott idegen tárgy. 
- Ez különösen fontos a H, V, W, Y, vagy ZR jelölésű gumiabroncsoknál, mivel ezek nagy terhelésnek vannak kitéve. Ezeket a gumiabroncsokat nem ajánlott javítani.

A rendellenes kopás elkerülésére hírlevelünkben térünk ki!

DÍJMENTES ELLENŐRZÉS SZERVIZÜNKBEN

Guruljon el hozzánk autógumi műhelyünkbe, hogy szakembereink ellenőrizhessék gumiabroncsainak kopását és beállíthassák a helyes légnyomást és szükségszerint kiegyensúlyozzák (centírozzák) a kerekeket.

 

Autógumi javítás, szerviz és kereskedelem. Elérhetőség itt >>

 

2, Kerekek kiegyensúlyozása

Ahol egy vagy több alkatrész valamilyen tengely körül forog, fontos a kiegyensúlyozottság. Ennek hiányában, kopás, rendellenes működés lép fel. Gépjárművek esetében ez a gumiabroncsok rázkódásához és a gumiabroncsok, csapágyak és egyéb futóműalkatrészek nagyobb mértékű kopásához vezet. Ilyenkor fellép az úgynevezett kormányremegés, ami kimondottan veszélyes kormányzási tulajdonsággal jár. Rossz egyenesfutási jellemzőket és kanyarinstabilitást is eredményez, ami jelentősen növeli a baleset kockázatát.

Autógumi javítás!A korszerű kerékkiegyensúlyozó gépek segítségével maradéktalanul kiküszöbölhető a kiegyensúlyozatlanság, ami biztonságos, kényelmes menettulajdonságokat biztosít.

Javaslatok

Ha tapasztalja a fenti jelenségeket, vagy abroncs csere történt autóján, ellenőriztesse kerekei kiegyensúlyozottságát szakemberrel. Az autógumi javítás, illetve ellenőrzés fontos feladat minden autós számára. Ezen okból kifolyólag azt ajánljuk, hogy minden kerék- illetve gumiabroncscserét követően a gumiabroncsokat szakemberrel egyensúlyoztassák ki. Továbbá ajánlatos a rendszeres ellenőrzés a közutak rossz állapota miatt.

 

3, A megfelelő légnyomás beállítása

A gumiabroncsot az elégtelen levegőnyomás folyamatos túlterhelésnek teszi ki. A gumiabroncsban lévő különböző összetevők szilárdságának csökkenése miatt a gumiabroncs tönkremenetele előre programozott. A gumiabroncs ebből adódó rejtett hibáit a nyomás utólagos helyreállításával már nem lehet helyrehozni. Az autógumi javítás során meg lehet szüntetni sok hibát okozó okot. Kérem, vizsgáltassa meg gumiabroncsainak nyomását műhelyünkbe díjmentesen.

Javaslatok

- Ellenőrizze a gumiabroncs nyomását 2 hetente. Tankolásnál célszerű 
- A gumiabroncs nyomását hideg gumiabroncsnál ellenőrizze
- Soha ne engedjen le levegőt meleg gumiabroncsból
- A levegő nyomásának az egy tengelyen levő gumiabroncsokban azonosnak kell lennie
- Hosszabb utaknál és a gépjármű teljes terhelésekor (pl. nyaralás) a teljes terhelési nyomásra kell gumiabroncsot felfújni
- Ne feledje a pótkerék ellenőrzését sem
- Figyelje a gyári előírásokat

A gépkocsi gyártója által megadott adatok (használati utasítás) vagy a gépkocsi karosszériáján elhelyezett adattáblák (ajtóoszlop, üzemanyagtöltő fedél, napellenző stb.) vagy a gumiabroncs gyártójának levegőnyomásra vonatkozó adatai. 

Műhelytitkok, tanácsok a kényelem, biztonság és a gazdaságosság tekintetében.

Minden, ami tudható a gumiabroncsról című 5 részes cikksorozatot indítunk, hogy naprakész információkkal rendelkezzen, ami hozzásegíti a helyes döntéshez. Ez Önnek egy fillérjébe sem kerül, sőt olyan értékes tanácsokkal látjuk el, amitől szószerint több pénz marad a zsebében. Jelentkezzen most! Katt ide!

Segíthetünk?

Írja meg nekünk kérdését és hamarosan felkeressük!

Tovább >>

Elérhetőség

Miskolc, Győri kapu,
Vas u. 2/A

46/377-327

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek 8 -17 óráig
Szombat 8 -14 óráig
Vasárnap 8 -12 óráig

topspeedatautogumi-miskolc [dot] hu

Facebook